One Day Yoga Retreat | Sound of Silence Stiltedag | zondag 10 februari

Heb jij zin in een dag voor jezelf? Een dag vol yoga, meditatie, lekker eten, buitenlucht, creativiteit en inspiratie? Dan is een One Day Retreat iets voor jou. Deze dag organiseer ik samen met Iris van Vemden bij Yoga in the Woods in Loenen (bij Apeldoorn). De eerstvolgende keer is 24 november, dit is een stilte dag. Dat betekent dus dat we het grootste deel van de dag niet praten. 

Sound of Silence | Stiltedag in het bos |zondag 10 februari  | 10.00 - 18.00 uur

Valt het jou ook op? Dat het bijna nergens meer echt stil is? Overal hoor je wel iets. Verkeer, muziek, de buren. Stilte is iets zeldzaams geworden, terwijl we stilte echt nodig hebben om tot rust te komen. Want in de stilte kom je in contact met wat er onder de oppervlakte bij je leeft. Dan komt naar boven wat er werkelijk toe doet. Dingen waar je normaal gesproken aan voorbij gaat omdat je aan het ‘doen’ bent. Wanneer was jij voor het laatst stil? Kun je überhaupt stil zijn, of ben je misschien bang voor de stilte?

Tijdens de One Day Retreat van 23 september gaan we de stilte in. Dat doen we op een mooie plek in de bossen bij Loenen. Een dag waar je niets hoeft behalve genieten van fijne yogalessen, meditatie en lekker eten. Een dag waarop je je helemaal in jezelf kunt terugtrekken, naar de stilte die er altijd al is. En in die stilte kun je je hart horen fluisteren, je komt in contact met je intuïtie, met je innerlijk weten.

Een dag in de natuur heeft sowieso al een rustgevende werking op je lichaam en vermindert stress. In Japan hebben ze er zelfs een speciale benaming voor: shinrin-yoku, ofwel ‘bosbaden’, een ‘duik’ in het groen. Bij droog weer zijn de yogalessen buiten, we gaan het bos verkennen en we verbinden ons met de stilt van de natuur. Deze hele dag wordt er goed voor je gezorgd zodat jij alleen maar hoeft te zijn. De buitenlucht, de yoga en de goede zorgen maken deze dag speciaal en zorgen ervoor dat je weer een stapje dichter bij jezelf komt. Ben jij er klaar voor?

WAAR?


De yogastudio van Yoga in The Woods ligt midden in het bos bij Loenen. Dit alles op een gedroomde locatie in de bossen van Loenen. Daar waar rust en stilte heel gewoon zijn. De yogaruimte is met liefde gemaakt van natuurlijke materialen en dat voel je zodra je binnenkomt.

VOOR WIE?


Deze dag is geschikt voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot deze stiltedag in het bos.


PROGRAMMA


* ontvangst met thee en iets lekkers

* een stilte wandeling door het bos

* een ontspannende yogales met Iris

*een (h)eerlijke lunch

*een meditatieve wandeling door het bos

* een ontspannende yin yoga les met Jacqueline 

*een afsluitende yoga nidra

 

DOOR WIE?

Iris en ik hebben allebei ruim acht jaar ervaring met het geven van yogalessen, workshops en retreats. We volgden tussen 2008 en 2012 samen de 4-jarige yoga-opleiding Amitabha van Maartje van Hooft. Sinds die tijd hebben we ons verder verdiept in yoga en meditatie. Iris heeft zich verder gespecialiseerd in mindfulness en is ook gecertificeerd Mindfulness Trainer. Zij is de mede-eigenaar van Yoga in the Woods, de fantastische plek waar deze retreat wordt gehouden. Jacqueline heeft in Doetinchem Het Yoga Huis opgericht en heeft zich verder gespecialiseerd in Yin Yoga, Yoga & Meditatie en Yoga Nidra.

Iris en ik zijn allebei fan van Yoga Nidra, een meditatieve methode die leidt tot diepe inzichten en tot ontspanning van lichaam, geest en ziel. Samen nodigen ze je uit om deze reis naar binnen te maken. 

Klik hier voor de website van Iris. 

 

volgende datum: zondag 14 april |  10.00 – 18.00 uur

We hebben plaats voor maximaal 10 personen. De dag gaat door met minimaal 6 aanmeldingen. 

Deze dag kost € 85,- per persoon, inclusief thee, snacks en lunch

Je kunt je opgeven door een mail te sturen: jacqueline@tijdvooryoga.com